Filtry

Marki

Typ

Grzyby mrożone

Znaleziono: 4 produkty

Sortuj po:

Najpopularniejsze

12
99
 

0,3 kg

43,30 zł/1 kg

12
99
 

0,3 kg

43,30 zł/1 kg

18
29
 

0,3 kg

60,97 zł/1 kg

33
99
 

0,3 kg

113,30 zł/1 kg

z 1

Aromatyczne grzyby prosto z… Twojej zamrażarki

Cenione ze względu na swój niepowtarzalny, leśny aromat, grzyby wykorzystywane są w kuchni najczęściej jako przyprawa, która wzmacnia i uszlachetnia głębię smaku tradycyjnych zup, sosów, pierogów, bigosów, a także rozmaitych zapiekanek. Chcąc cieszyć podniebienie smakiem grzybów również poza sezonem jesiennym, warto sięgnąć po produkty mrożone. W naszej ofercie znajdziecie znakomite grzyby mrożone marek:

- Złote Runo,

- Leśne Skarby;

a wśród nich:

  • borowiki (pokrojone w kostkę),
  • kurki (całe),
  • podgrzybki (krojone).

Grzyby to coś więcej niż smak

Mimo że przez długi czas panowało przekonanie, iż grzyby nie posiadają żadnych (grzyby leśne) lub prawie żadnych (pieczarki) wartości odżywczych, dziś wiadomo już, że jest inaczej. Grzyby, leśne, jak i te pochodzące z upraw, są znakomitym źródłem łatwo przyswajalnego białka, w związku z czym stanowią alternatywę dla mięsa (szczególnie grzyby suszone, których sucha masa składa się prawie wyłącznie z białka). Zawierają również witaminy z grupy B, zwłaszcza ryboflawinę (B2), niacynę (B3) i kwas foliowy (B9), a także witaminę A (grzyby charakteryzujące się pomarańczową barwą, np. kurki). Grzyby stanowią też dobre źródło takich składników mineralnych jak potas, fosfor, magnez, sód i wapń.

Czy mrożenie grzybów wpływa na ich wartości odżywcze?

Nie. Mrożone grzyby nie tracą swoich właściwości odżywczych, czyli witamin i minerałów, mimo obróbki termicznej zachowują również swój doskonały smak i charakterystyczny aromat. Przed użyciem nie wymagają rozmrożenia, w związku z czym można je od razu wykorzystać do przyrządzenia wyśmienitych potraw.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu