Filtry

Marki

Margaryna

Znaleziono: 42 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

9
99
 

0,2 kg

49,95 zł/1 kg

10
29
 

0,75 kg

13,72 zł/1 kg

15
99
 

0,225 kg

71,07 zł/1 kg

20
89
 

0,4 kg

52,23 zł/1 kg

6
99
 

0,45 kg

15,53 zł/1 kg

6   
49
5
59
 

0,45 kg

12,42 zł/1 kg

-14%
6
99
 

0,45 kg

15,53 zł/1 kg

9
59
 

0,4 kg

23,98 zł/1 kg

20
89
 

0,4 kg

52,23 zł/1 kg

18
29
 

0,4 kg

45,73 zł/1 kg

6   
49
5
59
 

0,45 kg

12,42 zł/1 kg

-14%
10
59
 

0,2 kg

52,95 zł/1 kg

9
99
 

0,2 kg

49,95 zł/1 kg

4
19
 

0,25 kg

16,76 zł/1 kg

9
59
 

0,38 kg

25,24 zł/1 kg

11
39
 

0,4 kg

28,48 zł/1 kg

9
59
 

0,38 kg

25,24 zł/1 kg

8
99
 

0,4 kg

22,48 zł/1 kg

8
59
 

0,5 kg

17,18 zł/1 kg

11
19
 

0,2 kg

55,95 zł/1 kg

10
79
 

0,4 kg

26,98 zł/1 kg

9
59
 

0,38 kg

25,24 zł/1 kg

6   
49
5
59
 

0,45 kg

12,42 zł/1 kg

-14%
18
29
 

0,4 kg

45,73 zł/1 kg

6
59
 

0,45 kg

14,64 zł/1 kg

11
39
 

0,4 kg

28,48 zł/1 kg

9
99
 

0,2 kg

49,95 zł/1 kg

10
79
 

0,4 kg

26,98 zł/1 kg

3
49
 

0,27 kg

12,93 zł/1 kg

4
79
 

0,25 kg

19,16 zł/1 kg

4
19
 

0,2 kg

20,95 zł/1 kg

20
89
 

0,4 kg

52,23 zł/1 kg

15
99
 

0,225 szt.

71,07 zł/1 szt.

6
19
 

0,45 kg

13,76 zł/1 kg

4
49
 

0,2 kg

22,45 zł/1 kg

3
79
 

0,2 kg

18,95 zł/1 kg

7
99
 

0,25 kg

31,96 zł/1 kg

12
39
 

0,225 kg

55,07 zł/1 kg

7
49
 

0,45 kg

16,64 zł/1 kg

21   
49
13
99
 

0,4 kg

34,98 zł/1 kg

-35%
15
99
 

0,4 kg

39,98 zł/1 kg

z 1

Najlepsza margaryna

Margaryna pojawiła się jako zamiennik dla masła i bardzo szybko zdobyła uznanie wśród konsumentów, i to nie tylko ze względu na niższą cenę. Dużym jej atutem jest gładka, miękka konsystencja, dzięki czemu nawet zaraz po wyjęciu z lodówki łatwo posmarować nią pieczywo. Wiele osób ceni margarynę także za przyjemny, łagodny smak. Produkt ten, w różnych wariantach, można znaleźć w kategorii „margaryna” na carrefour.pl.

Jak powstaje margaryna?

Margaryna roślinna wytwarzana jest z płynnych olejów roślinnych, i najczęściej jest to olej słonecznikowy, palmowy, sojowy, kukurydziany, rzepakowy, bawełniany. Ma wysoką zawartość tłuszczów, nawet w granicach 80 procent, ale są to w większości bardzo zdrowe tłuszcze nienasycone. Większość margaryn jest wzbogacana witaminami, prócz tego produkt ten jest wolny od cholesterolu, czyli mogą go jeść bez obaw osoby mające problem z układem krążenia. W margarynie mogą się także pojawić dodatkowe składniki poprawiające smak, a w niektórych tłuszczach do smarowania pieczywa margaryna jest mieszana z naturalnym masłem.

Margaryna – jak wybrać?

Całkowite wyeliminowanie tłuszczów z diety nie jest wcale dobre dla organizmu, ale trzeba zwracać uwagę na ich pochodzenie oraz jakość gotowych produktów. Margaryna wegańska dostarcza wiele steroli i stanoli roślinnych, są też margaryny zawierające kwasy omega 3 i omega 6. Dla osób dbających o linię dobrym wyborem będzie margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu. Wszystkie informacje dotyczące składu margaryny oraz jej kaloryczności znajdują się na etykiecie produktu.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu